opc_loader

Maak uw coincard verzameling compleet bij De Amsterdamse Munt

Bij de Amsterdamse munt kunt u terecht voor de meest verzamelwaardige coincards en recente uitgiften van 2015 tegen een zeer voordelige prijs. Wij garanderen u echtheid en kwaliteit (normen NVMH). Daarnaast zitten al onze coincards  in de originele verpakking.

Artikel 1 tot 30 (van de 229 artikelen). Resultaat:12345...VolgendeToon alles
Artikel 1 tot 30 (van de 229 artikelen). Resultaat:12345...VolgendeToon alles

 

Coincards in de Nederlandse verzamelmarkt

In Nederland zijn coincards zeer populaire verzamelitems onder verzamelaars. Dit komt mede door de speciale verpakking. Deze correspondeert met de periode, gebeurtenis, persoon  of herdenking van de munt.  Daarnaast worden de meeste munten in een zeer beperkte oplage geslagen en met een limiet als coincard uitgebracht. De verpakking dient tevens als een functionele houder.


Coincards bestaan nog niet lang in de Nederlandse verzamelmarkt. Ze worden pas sinds 2002 door de Koninklijke Nederlands Munt uitgegeven. Van alle uitgiften is het van Gogh Vijfje uit 2003 (UNC) een goed voorbeeld van een bijzondere en populaire coincard. De munt in de houder is geslagen ter herdenking van de geboortedag van Vincent van Gogh. Deze vond in 2013 precies 150 jaar geleden plaats.


Heeft u vragen over onze coincards of andere producten? Neem gerust contact met ons op via het contactformulier.